×

HOW TO SHOP

1 Login or create new account.
2 Review your order.
3 Payment & FREE shipment

If you still have problems, please let us know, by sending an email to support@website.com . Thank you!

SHOWROOM HOURS

Mon-Fri 9:00AM - 6:00AM
Sat - 9:00AM-5:00PM
Sundays by appointment only!

Πλοίο Επιστημονικών Εφαρμογών (Π/ΕΕ) ΑΛΚΥΩΝ

Από τον Ιούνιο του 2009, το ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. διαθέτει ένα νέο ερευνητικό σκάφος, το Πλοίο Επιστημονικών Εφαρμογών (Π/ΕΕ) «Αλκυών», με Ν.Π. 10136, το οποίο ελλιμενίζεται στη Ρόδο. Η ναυπήγηση του Π/ΕΕ «Αλκυών», για λογαριασμό του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών,

Aπό το 2009, το ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. διαθέτει ένα νέο ερευνητικό σκάφος, το Πλοίο Επιστημονικών Εφαρμογών (Π/ΕΕ) «Αλκυών», με Ν.Π. 10136, το οποίο ελλιμενίζεται στη Ρόδο. Η ναυπήγηση και ο πλήρης εξοπλισμός (επιστημονικός, ναυτιλιακός, Η/Μ κλπ.) του Π/ΕΕ «Αλκυών», συνολικής δαπάνης περίπου 1.196.000 €, χρηματοδοτήθηκαν από το ΠΕΠ Ν. Αιγαίου με Εθνική Συμμετοχή περίπου 23%.
Η δυνατότητα του Π/ΕΕ «Αλκυών» να επιχειρεί σε αβαθείς παράκτιες περιοχές σε συνδυασμό με τον σύγχρονο ναυτιλιακό και επιστημονικό εξοπλισμό που διαθέτει, του επιτρέπει να παρέχει υποστήριξη στις ερευνητικές δραστηριότητες του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. στην παράκτια ζώνη, που περιλαμβάνουν:
·         την κλασσική ωκεανογραφία
·         τη μελέτη της στήλης του νερού
·         εξειδικευμένες γεωφυσικές μελέτες βυθού και υποστρώματος
·         πολυκλαδικά προγράμματα παρακολούθησης της κατάστασης του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Το Π/ΕΕ «Αλκυών», έχοντας τη δυνατότητα να μεταφέρει έως και οκτώ άτομα πλέον του πληρώματος, μπορεί να υποστηρίξει τις εκπαιδευτικές δράσεις του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε., που στοχεύουν αφενός στην εξειδικευμένη κατάρτιση επιστημόνων και αφετέρου στη μεταφορά της γνώσης για τη θάλασσα και την αφύπνιση της περιβαλλοντικής συνείδησης του κοινού.

TOP